Oszintén sajnáljuk, hogy – amint azt az érkezési repülotér Elveszett Tárgyak pultnál bejelentette - feladott poggyásza megsérült vagy elveszett.

Ez a formanyomtatvány arra szolgál, hogy rögzítse kárigényét a feladott poggyásszal kapcsolatban, melyrol az érkezési repülotéren már bejelentést tett a Ryanair felé, mint sérült vagy elveszett poggyász, és amelyrol már készült egy Elveszett /Sérült Poggyász Jelentés (PIR). Ebben a PIR jelentésben van egy 10 karakterbol álló hivatkozási szám, amelyet be kell írni a kárigényléskor. Ez a hivatkozási szám a jelentés oldalának tetején található (pl. STNFR12345). Kérjük, vegye figyelembe, hogy az Ön elveszett / sérült poggyászát illetoen ez a kárbejelentési formanyomtatvány nem használható az elsodleges bejelentés céljára a Ryanair felé.

Kárigényléssel kapcsolatos Határidok

Az érkezési repülotéren a poggyász sérülésérol/elvesztésérol történt bejelentés nem számít a Ryanair felé benyújtott kárigénylésnek, ezért a kárigénylést az 1999-es Montreáli Konvenciónak megfeleloen közvetlenül kell megtennie a Ryanair felé, a Ryanair Légiszállításra Vonatkozó Általános Szerzodési Feltételeiben leírt határidok betartásával. ( A határidoket lásd lejjebb ):

Kérjük, hogy töltse ki a Poggyász Kárigénylési formanyomtatványt és csatolja az összes ide vonatkozó számlát vagy vásárlási bizonylatot, amely segítségül szolgál az igény elbírálásánál. A kárigényeket általában 15 munkanapon belül dolgozzuk fel, és a választ az Ön által az alábbi Kárigénylési Formanyomtatványon megadott e-mail címre vagy postai címre küldjük.

A (*) –gal jelzett mezok kitöltése kötelezo

Személyes adatok
Írja be az itt látható kódot
Változtassuk meg a CAPTCHA-kód
Változtassuk meg a CAPTCHA-kódBeszélj a CAPTCHA-kód
 
Kérjük, ügyeljen arra, hogy minden olyan dokumentum feltöltésre kerüljön, melyek kérvényével kapcsolatosak. Ezek között szerepelnie kell a banki adatoknak is ( bank neve/ számlatulajdonos neve/ számlaszám/ IBAN/SWIFT kód). Amennyiben ezeket az információkat nem adja meg a kérvény beadásakor, az jelentős késedelemet fog okozni a visszafizetés feldolgozása során.