Vi beklager sterkt for skaden eller feilplassering av din innsjekkede bagasje som ble rapportert ved bagasjeskranken ved ankomstflyplassen.

Dette skjemaet er for å fremme et krav om innsjekket bagasje som allerede har blitt rapportert til Ryanair som skadet eller feilplassert ved ankomstflyplassen og en Property Irregularity Report (PIR) har blitt utstedt. Denne PIR-rapporten inneholder en 10 tegns filreferanse som må inkluderes når du fremmer ditt krav. Denne referansen er plassert på toppen av rapporten (for eksempel STNFR12345).

Vær oppmerksom på dette kravskjemaet kan ikke brukes til å melde fra til Ryanair om feilplassert/skadet bagasje.

Frister for krav

Rapportering av skadet/feilplassert bagasje ved ankomstflyplassen representerer ikke et krav til Ryanair og det er derfor også nødvendig å fremme et krav direkte. Det må gjøres innen de frister i henhold til Montrealkonvensjonen av 1999 og Ryanair`s generelle vilkår og betingelser for befordring (se tidsfrister under):

Fyll ut skjemaet under for krav om bagasje og legg ved alle relevante kvitteringer eller kjøpsbevis som grunnlag for å vurdere kravet ditt. Krav vil normalt bli behandlet i løpet av 15 virkedager og svar vil bli sendt til enten e-posten eller til postadressen som du oppga i kravskjemaet.

Felter merket med (*) må fylles ut

Personlige opplysninger
Oppgi koden som vises:
Change the CAPTCHA code
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 
Pass på å laste opp all dokumentasjonen som understøtter kravet ditt. Dette omfatter kontoopplysningene dine (bankens navn, kontoinnehaver, kontonummer, IBAN, Swift). Hvis du ikke legger disse opplysningene ved i søknaden, vil det føre til betydelige forsinkelser i behandlingen av betalingen