Vi ber om ursäkt för att ditt incheckade bagage har skadats eller tappats bort, vilket rapporterats till bagagedisken på din ankomstflygplats.

Denna blankett är till för att göra anspråk på ersättning för incheckat bagage som redan har rapporterats som skadat eller borttappat till Ryanair på ankomstflygplatsen och en Property Irregularity Report (PIR) har upprättats. PIR-rapporten innehåller en 10 tecken lång referens som måste inkluderas när du gör ditt anspråk. Referensen finner du högts upp på rapporten (ex. STNFR12345).

Vänligen märk att denna anspråks-blankett inte kan användas som initialt meddelande till Ryanair om ditt borttappade/skadade bagage.

Deadlines för anspråk

Att rapportera en skadad/borttappad väska på ankomstflygplatsen utgör inget ersättningsanspråk till Ryanair och därför är det nödvändigt att också göra ett direkt anspråk inom de tidsramar som satts av Montreal konventionen 1999 och Ryanairs generella regler och villkor för resa (se tidsramarna nedan):

Vänligen fyll i blanketten för bagageanspråk nedan och bifoga alla relevanta kvitton eller bevis på inköp som stödjer ditt anspråk. Anspråk behandlas normalt inom 15 arbetsdagar och svar kommer att skickas till antingen e-postadressen eller postadressen som du har angivit i blanketten nedan.

Fält markerade med (*) är obligatoriska

Personuppgifter
Ange koden som visas:
Ändra CAPTCHA koden
Ändra CAPTCHA kodenTala CAPTCHA koden
 
Vänligen försäkra dig om att du laddar upp all dokumentation som stödjer ditt anspråk, inklusive din bankinformation (bankens namn/kontohavare/kontonummer/IBAN/Swift). Ofullständig information i ansökan leder till betydande förseningar vid hanteringen av din betalning.